Search This Blog

Sunday, November 3, 2013

Yakin anak didera


Kuala Lumpur: “Saya tahu itu anak saya apabila lihat rambutnya,” kata seorang ibu yang mahu dikenali Munirah, 35, selepas melihat rakaman kamera tersembunyi yang disiarkan Buletin Utama TV3, malam kelmarin.

Difahamkan, kamera terbabit sengaja diletakkan dalam beg sekolah kanak-kanak lelaki yang ditinggalkan di sebuah taska di Taman Melati di sini, bagi merakam perbuatan kejam pengasuh taska berkenaan yang mendera beberapa kanak-kanak jagaan mereka.
Rakaman lebih setengah jam itu memaparkan seorang pengasuh bukan saja menghentak kepala kanak-kanak terbabit, malah turut menampar dan ada yang tersembam ke lantai akibat dipukul dengan kuat.

Munirah berkata, sebaik melihat rakaman itu, dia segera menghubungi unit berita TV3 untuk mendapat kepastian sebelum tampil membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju di sini, semalam.


“Saya kenal itu anak saya. Malah, rakaman itu juga ada merakam seorang pengasuh taska berkenaan.


“Saya tidak mengesyaki apa-apa sehinggalah melihat rakaman itu malam tadi (kelmarin). Disebabkan tidak sedap hati, saya hubungi stesen televisyen itu untuk melihat semula rakaman berkenaan,” katanya ketika ditemui pemberita, semalam.

Difahamkan, taska berkenaan tidak berdaftar dengan JKM dan tindakan lanjut akan diambil pihak terbabit.

No comments:

Post a Comment