Search This Blog

Monday, November 4, 2013

Tak guna punya kawan!

Kuching: Malang berganda bagi dua lelaki kerana bukan saja jenayahnya terbongkar, malah nyaris maut dirempuh kereta dipandu rakan sendiri ketika cuba melarikan diri dari sebuah pasar raya di Jalan Matang, di sini, kelmarin.
Kedua-dua penjenayah terbabit dikatakan dirempuh selepas seorang lagi rakan mereka yang juga wanita enggan memberhentikan kereta dipandunya dalam usaha memboloskan diri selepas kegiatan mereka mencuri di pasar raya berkenaan dikesan pengawal keselamatan bertugas.

Dalam kejadian jam 9 malam itu, tiga lelaki dikatakan masuk ke dalam pasar raya berkenaan menyamar sebagai pelanggan sebelum mencuri beberapa pek susu tepung.
Bagaimanapun, kehadiran mereka dicurigai pengawal keselamatan bertugas yang kemudiannya memerhatikan gerak-geri mereka di dalam pasar raya berkenaan.

Menurut sumber, ketika disergah tiga lelaki terbabit memunggah beberapa pek susu tepung daripada rak ke dalam beg mereka.

Katanya, pengawal keselamatan bertugas yang menyedari perbuatan suspek, memanggil beberapa pekerja lain untuk menangkap penjenayah terbabit.
Foto
SUSPEK menerima rawatan di HUS sebelum dihantar ke balai polis.
Bagaimanapun, sebaik disergah seorang suspek terus melarikan diri manakala dua lagi suspek cuba melarikan diri dengan masing-masing sempat mengambil dua peket susu tepung.

“Rakan mereka yang berjaya melarikan diri itu masuk ke dalam kereta dipandu seorang wanita dipercayai rakan mereka. Dua lelaki terbabit mengarahkan pemandu memberhentikan kenderaan, malangnya mereka dilanggar dan ditinggalkan.
“Kedua-dua suspek cedera ringan akibat dilanggar dan ditangkap pengawal keselamatan serta beberapa pekerja pasar raya terbabit,” katanya.

Suspek dibawa ke Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk rawatan sebelum dihantar ke balai polis bagi siasatan selanjutnya.

Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan siasatan lanjut sedang dijalankan termasuk kemungkinan pembabitan mereka dalam beberapa kejadian sama yang dilaporkan di bandar raya ini.

No comments:

Post a Comment