Search This Blog

Thursday, November 28, 2013

Remaja merajuk dimarahi ibu

Remaja merajuk dimarahi ibuMuhamad Amirul menghilangkan diri selepas dipercayai merajuk dengan ibunya.

BUKIT MERTAJAM - Seorang remaja lelaki yang dipercayai merajuk dengan ibunya dilaporkan hilang selepas keluar dari rumahnya di Taman Janggus, Permatang Pauh, semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Superintendan Baharom Abu berkata, Muhamad Amirul Wagiman, 13, meninggalkan rumahnya pada Isnin lalu kira-kira jam 6 petang dan tidak pulang.

Menurutnya, ibunya yang membuat laporan polis memaklumkan anaknya yang memakai t-shirt warna merah dan seluar track warna hitam keluar dari rumah kira-kira jam 6 petang.

“Remaja itu dipercayai keluar rumah berikutan merajuk selepas wanita berkenaan (ibu) memarahinya kerana bergaduh dengan anak saudaranya (lelaki).

“Dipercayai remaja terbabit hanya sehelai sepinggang dan berjalan kaki keluar dan tidak pulang sehingga lewat malam,” katanya.

Beliau berkata, pihaknya percaya remaja terbabit masih berada di sekitar kawasan di negeri ini dan bantuan orang ramai diperlukan untuk mengesannya.

“Keluarganya mencari di rumah saudara mara mereka dan rakan remaja itu tetapi tiada.

“Orang ramai yang mengenalinya atau mempunyai sebarang maklumat boleh menghubungi Pegawai Penyiasat, Sarjan Mustafa Alaidin di talian 017-5474582 atau Hotline Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah SPT  04-5306402 atau SMS ke Rakan Cop 32728," katanya.

No comments:

Post a Comment