Search This Blog

Monday, November 4, 2013

Perompak ditikam mangsa

Kuala Lumpur: Pisau makan tuan. Itulah nasib menimpa seorang penjenayah berusia 24 tahun yang cuba menyamun mangsanya dalam kejadian di Lorong Meranti, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 9.30 malam itu, penjenayah terbabit maut selepas ditikam mangsanya berusia 23 tahun dalam pergelutan yang berlaku di kawasan berkenaan ketika lelaki itu (mangsa) cuba mempertahankan dirinya.
Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, penjenayah terbabit yang cedera dibawa seorang rakan jenayahnya dengan dibantu saksi kejadian ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan namun disahkan meninggal dunia kira-kira jam 11 malam.

Menceritakan semula kejadian itu, Zainuddin berkata, siasatan awal mendapati sebelum kejadian si mati bersama dua lagi rakannya berusia lewat 20-an menahan seorang lelaki sebelum cuba menyamunnya.
Foto
TANGGA mempunyai kesan darah suspek ditikam mangsa.

“Suspek (si mati) kemudiannya mengeluarkan pisau dipercayai untuk menakutkan mangsanya selain memaksa lelaki terbabit menyerahkan barangan berharga.

No comments:

Post a Comment