Search This Blog

Sunday, November 3, 2013

Pelajar vokasional parah dilanggar lari MPV


MANGSA langgar lari, Mohd. Saiful Hafiz Shahid yang dilanggar kenderaan MPV terbaring di tepi jalan sementara menunggu ambulans selepas kemalangan di Simpang Lima, Sungai Besar petang ini.
SABAK BERNAM 2 Nov. - Seorang pelajar vokasional, Mohd. Saiful Hafiz Shahid, 16, yang sedang menjalami latihan praktikal parah apabila dilanggar oleh sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) di simpang empat Paket 60 Simpang Lima, Jalan Kuala Selangor- Teluk Intan di Sungai Besar di sini petang ini.
Menurut saksi, dalam kejadian kira-kira pukul 5.15 petang itu, mangsa yang dalam perjalanan ke Pekan Simpang Lima dirempuh oleh kenderaan MPV berkenaan yang tiba-tiba membuat pusingan U di simpang berkenaan.
Katanya, pemandu kereta tersebut bertindak memecut kenderaannya tanpa mempedulikan keadaan mangsa walaupun cuba ditahan oleh orang awam.
Mangsa yang mengalami kecederaan dipercayai patah kaki dikejarkan ke Hospital Tuanku Ampuan Jemaah, Sabak Bernam dekat sini oleh ambulans Jabatan Pertahanan Awam. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20131102/je_09/Pelajar-vokasional-parah-dilanggar-lari-MPV#ixzz2jWWHDnPY
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment