Search This Blog

Friday, November 22, 2013

Ketua kumpulan samun, curi kenderaan Geng Vinod diberkas


2013/11/22
KUALA LUMPUR: Seorang suspek dipercayai ketua kumpulan samun dan curi kenderaan 'Geng Vinod' berjaya diberkas polis pagi ini selepas menyembunyikan diri selepas melepaskan tembakan ke arah polis di Selayang di sini, malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah, berkata suspek diberkas kira-kira 9.30 pagi ini ketika bersembunyi di kawasan rumah orang awam di Taman Titiwangsa di sini.


Suspek yang cedera di belakang terkena tembakan dilepaskan polis ketika mengejarnya kini dirawat di Hospital Selayang, katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Katanya, dalam kejadian kira-kira 8.30 malam tadi, suspek yang memandu kereta jenis Toyota Wish bersama seorang wanita bertindak merempuh kereta peronda polis dan melepaskan beberapa das tembakan ketika polis cuba menahan mereka ketika melakukan samun di Selayang.

Bertindak hasil maklumat daripada anggota polis peronda yang diserang itu, pasukan dari Jabatan Siasatan Jenayah Sentul memburu dua suspek berkenaan dan kira-kira 1.30 pagi terserempak dengan mereka lalu mengejar sehingga ke Lorong 3, Taman Titiwangsa, di sini sebelum kereta suspek terbabas.

Wanita berusia 21 tahun itu berjaya ditahan di dalam kereta itu manakala suspek meloloskan diri sebelum berjaya ditahan jam 9.30 pagi ini ketika bersembunyi di kawasan rumah orang awam di sekitar tempat kejadian, katanya.

Ku berkata semasa insiden mengejar penjenayah itu polis turut melepaskan satu das tembakan dan terkena belakang badan suspek.
"Dalam insiden malam tadi, suspek turut melanggar seorang orang awam semasa melalui kawasan Sentul," katanya

Beliau berkata kumpulan Geng Vinod dipercayai aktif melakukan kegiatan samun dan curi kenderaan di sekitar Lembah Klang.

- BERNAMA

No comments:

Post a Comment