Search This Blog

Sunday, November 3, 2013

Jaga rompak kedai emas guna MyKad adik tiri


2013/11/03
Kuala Lumpur: Pengawal keselamatan kes rompakan kedai emas di pusat beli-belah KL Festival City Khamis lalu, dipercayai menggunakan MyKad adik tirinya ketika memohon kerja.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Arasa, berkata suspek berbuat demikian kerana mempunyai rekod jenayah lampau.
“Kita percaya, suspek menggunakan MyKad milik Hikman Jacob (adik tiri) untuk memohon kerja. Siasatan polis mendapati adik tiri suspek bebas dari sebarang rekod jenayah, ” katanya ketika dihubungi BH, semalam.

Dua ditahan

Dalam perkembangan yang sama, Khairi berkata, dua lelaki ditahan di dua lokasi berbeza malam kelmarin untuk membantu siasatan.

“Seorang pengawal keselamatan berusia 32 tahun ditahan di rumahnya di Shah Alam manakala seorang lagi adalah penyelia kepada suspek berusia 51 tahun yang ditahan di Sentul, ” katanya.

Dalam kejadian 9.30 pagi, Khamis lalu, suspek mengacukan pistol ke arah kakitangan kedai berkenaan sebelum melarikan 93 utas rantai bernilai lebih RM150,000.

No comments:

Post a Comment