Search This Blog

Friday, November 22, 2013

'Geng Khalid' samun stesen minyak tumpas


KHALIL (tengah) menunjukkan motosikal curi yang digunakan anggota 'Geng Khalid' untuk menyamun di Sungai Petani, Kedah semalam.


SUNGAI PETANI - Polis menumpaskan kumpulan penjenayah Geng Khalid yang terlibat dalam 25 kes termasuk 15 kejadian samun stesen minyak sejak awal tahun ini berikutan penangkapan empat ahli kumpulan itu di sekitar bandar ini sejak 16 November lalu.
Operasi oleh sepasukan anggota serta pegawai Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda baru-baru ini turut menemui semula sebahagian hasil samun termasuk telefon bimbit, komputer riba dan kad mesin pengeluaran wang automatik.
Polis juga merampas dua motosikal curi, sebilah parang dan buku lima yang dipercayai digunakan suspek dalam kegiatan samun.
Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Khalil Arifin berkata, siasatan mendapati kesemua lelaki tempatan berusia antara 18 hingga 27 tahun itu aktif menyamun di stesen minyak dan kedai serbaneka di bandar ini dan kawasan berdekatan sejak awal tahun ini.
Katanya, kumpulan itu dikesan sering memakai topi keledar kura-kura dan berpura-pura menjadi pelanggan untuk mengisi minyak motosikal.
"Mereka menggunakan senjata seperti parang untuk merompak kakitangan kaunter dan pelanggan di stesen minyak.
"Setakat ini, sebanyak 15 kes direkodkan berlaku di stesen minyak selain 10 lagi kes di kedai serbaneka di bandar ini," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1122&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm#ixzz2lJeTw000 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment