Search This Blog

Sunday, November 3, 2013

Gempar kepala kereta api terbakarBEGINILAH keadaan sebuah kepala kereta api yang terbakar di Kuala Kangsar, Perak semalam.


KUALA KANGSAR - Seramai 442 penumpang Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) cemas selepas kepala kenderaan itu terbakar ketika melalui sebuah jambatan berhampiran Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Beluru, Enggor dekat sini semalam.
Ketika kejadian pada pukul 3.30 pagi itu, kereta api Senandung Langkawi tersebut dalam perjalanan dari Hatyai, Thailand ke KL Sentral di Kuala Lumpur.
Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Kangar, Deputi Superintendan Guan Beng Kang berkata, sepasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar bergegas ke tempat kejadian sebaik menerima maklumat mengenai kejadian itu.
"Tiada kecederaan dan kemalangan jiwa melibatkan penumpang mahupun kakitangan KTMB. Kebakaran hanya melibatkan kepala kereta api berkenaan dan kebakaran tidak merebak ke gerabak lain.
"Penumpang dibenarkan berada di dalam gerabak masing-masing sewaktu operasi memadamkan api menggunakan 18 alat pemadam api," katanya kepada Kosmo! di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1103&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz2jWSJmo1Y 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment