Search This Blog

Monday, November 4, 2013

Dua parah, 24 cedera ringan nahas bas-lori


IPOH 3 Nov. - Dua cedera parah manakala 24 lagi cedera ringan apabila bas ekspres yang mereka naiki merempuh belakang sebuah lori di Km231.8 lebuh raya Utara-Selatan menghala Utara dekat Kuala Kangsar di sini awal hari ini.
Mereka yang cedera parah dalam kejadian pada pukul 1.40 pagi itu ialah pemandu bas Saiful Ikhsan Mohamad, 27, dan seorang penumpang rakyat Thailand berumur 42 tahun. Mereka kini dirawat di Hospital Taiping.
Pemangku Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Deputi Supritendan Guan Beng Kang berkata, bas yang datang dari arah Kuala Lumpur menghala ke Hatyai, Thailand itu merempuh belakang lori yang dalam perjalanan dari Port Dickson, Negeri Sembilan ke Gurun, Kedah.
"Bas itu sepatutnya menukar pemandu lain di kawasan Rehat dan Rawat Bukit Gantang, namun pemandu tidak bertindak demikian dan meneruskan perjalanan," katanya ketika dihubungi hari ini.
Katanya, bas berkenaan membawa 18 penumpang warga tempatan dan tujuh rakyat asing.
Pemandu lori tidak cedera manakala 24 penumpang bas yang lain dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Taiping, katanya. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20131103/je_12/Dua-parah-24-cedera-ringan-nahas-bas-lori#ixzz2jcSAaL9r
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment