Search This Blog

Monday, November 25, 2013

Dua jurujual didakwa pecah amanah


24 November 2013
KUANTAN - Seorang bekas jurujual kereta dihadapkan ke mahkamah kelmarin  atas tuduhan pecah amanah membabitkan wang RM15,000 di sini Oktober tahun lalu.

Tertuduh Mohd Irwan Firdaus Razali, 31 dari Jalan Kubang Buaya di sini bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu kira-kira jam 3 petang 8 Oktober 2012 di syarikat milik majikannya di Persiaran Sultan Abu Bakar, Indera Mahkota 2/5 di sini.

Tertuduh yang mengaku tidak bersalah dibebaskan dengan jaminan RM2,000 manakala 16 Disember depan ditetapkan untuk sebutan pra bicara.

Sementara itu dalam mahkamah sama, seorang jurujual kedai permainan video turut berdepan tuduhan pecah amanah apabila dengan curang mengambil satu unit permainan komputer Sony Ps Vista, sebuah pemain android dan lima keping CD Vista bernilai RM2,697 tanpa kebenaran majikan.

Tertuduh, Mohd Saufi Mohd Nor, 29 dari Taman Permas Jaya, Masai, Johor didakwa melakukan kesalahan itu di premis tempatnya bekerja di sebuah pusat membeli belah, Jalan Putra Square di sini antara jam 6.50 petang 12 November lalu.

Dia bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan sebelum dibebaskan dengan jaminan RM2,000 manakala 16 Januari 2014 ditetapkan untuk sebutan pra bicara.

No comments:

Post a Comment