Search This Blog

Wednesday, November 13, 2013

Dua bas hangus angkara khianatDengkil: Dua buah bas milik sebuah syarikat pengangkutan hangus dijilat api dalam kebakaran yang berlaku di Dengkil Jaya, di sini, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 1.30 pagi itu, bas berkenaan terdiri daripada bas sekolah dan bas pekerja diletakkan di tempat meletak kenderaan berat hangus dipercayai perbuatan khianat.
Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Mohd Sani Harul berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian jam 1.56 pagi sebelum sepasukan anggota bomba dan penyelamat dari Balai Bomba dan Penyelamat Cyberjaya dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Jentera pertama tiba 10 minit kemudian dan sebaik tiba anggota mendapati api marak disertai asap tebal.


“Siasatan awal mendapati bas berkenaan terbakar 80 peratus dan anggota penyelamat memadamkan keseluruhan api 24 minit selepas operasi dimulakan,” katanya.


Menurut Mohd Sani, pemilik bas berkenaan seorang lelaki tempatan berusia 40-an menyedari kejadian itu selepas dimaklumkan pengawal keselamatan yang bertugas pada hari kejadian.

“Sebaik dimaklumkan, pemilik terus menghubungi bomba. Kerja memadamkan api tidak mengalami kesukaran kerana sumber air di kawasan itu mencukupi,” katanya.

No comments:

Post a Comment