Search This Blog

Saturday, November 16, 2013

2 pelajar UMK lemas di Lata Renyuk


16 November 2013

KOTA BHARU - Dua pelajar Universiti Malaysia Kelantan (UMK) Kampus Jeli ditemui mati lemas dalam kejadian di Lata Renyuk, Jeli, petang semalam.
 
Kejadian berlaku pukul 4.30 petang ketika Mohd Azeem Sameer Noor Azmi, 21, dan Mohd Zulfikal Mohd Saupi, 20, sedang mandi di kawasan air terjun itu bersama beberapa rakan mereka.
 
Menurut Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jeli, Penolong Penguasa Bomba Soleh Nasir, kejadian berlaku apabila Mohd Saupi yang berasal dari Tanah Merah cuba menyelamatkan Mohd Azeem yang mengalami kekejangan ketika berenang.
 
"Melihatkan Mohd Azeem yang hampir lemas, Mohd Zulfikal yang tidak tahu berenang tetap cuba menyelamatkan rakannya itu, namun kedua-duanya tenggelam.
 
"Mayat Mohd Azeem yang berasal dari Klang, Selangor, ditemui pukul 5.28 petang semalam, manakala mayat Mohd Zulfikal dijumpai selang enam minit kemudian," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
 
Menurut Soleh, usaha mencari dan menyelamat mangsa dilaksana oleh enam anggota bomba dan dibantu oleh 14 anggota bomba sukarela, enam anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia dan tiga anggota polis.  - Bernama

No comments:

Post a Comment