Search This Blog

Saturday, October 19, 2013

Wanita disyaki dalang bunuh suami didakwa


Banting: Seorang wanita yang disyaki bersubahat membunuh suaminya pada 5 Oktober lalu dihadapkan Mahkamah Majistret Telok Datok, di sini semalam.

Suri rumah berkenaan R Vagavali, 50, dibawa masuk ke pekarangan mahkamah dengan kawalan ketat polis bersama tiga lagi tertuduh yang juga menantunya, P Gunalan, 28; P Keeshor Kumar, 19 dan R Dhasarathi Naidu, 19 jam 10.30 pagi.
Mereka didakwa membunuh Sukumaran yang ditemui mati dengan 43 kesan tetakan di sebuah rumah di Kampung Sungai Sedu, Banting antara jam 7 malam 4 Oktober hingga 6 pagi, 5 Oktober lalu.

Ketika pertuduhan dibacakan dalam bahasa Tamil mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK) yang dibaca bersama Seksyen 34 KK yang membawa hukuman mati, mereka mengangguk tanda faham di depan Majistret Raja Noor Adilla Raja Mahyaldin.


Tiada sebarang pengakuan direkodkan ketika pertuduhan dibuat dan Noor Adilla menetapkan 25 November depan sebagai tarikh sebutan semula kes.


Yagavali dan Gunalan hadir ke mahkamah tanpa diwakili peguam sementara Keeshor Kumaar pula diwakili peguam V Ayasamy manakala Dhasarathi Naidu diwakili peguam Ratchel Suppiah.

Pihak pendakwa pula diwakili Pegawai Pendakwa Cif Inspektor Ridhuan Abdullah.

Harian Metro semalam melaporkan sikap tamak harta mengatasi rasa cinta seorang wanita terhadap suaminya apabila dia sanggup bersubahat merancang pembunuhan teman hidupnya yang dikahwini sejak tiga tahun lalu selepas gagal mewarisi harta lelaki itu bernilai RM500,000.

No comments:

Post a Comment