Search This Blog

Friday, October 25, 2013

Tiang kedai kena rempuh disangka bunyi pesawat

Tiang kedai kena rempuh disangka bunyi pesawatLori membawa muatan batu bata melanggar tiang kedai runcit di Jalan Abdullah, Segamat, semalam.

Segamat: “Saya sangka bunyi kapal terbang yang terbang rendah, tetapi rupanya ia adalah bunyi tiang kedai saya roboh dirempuh lori,” kata pemilik kedai runcit, di Jalan Ibrahim, dekat sini.

Kejadian kira-kira jam 7.30 pagi semalam itu berlaku apabila brek lori membawa batu bata rosak, menyebabkannya merempuh rumah berkenaan ketika mengelak sebuah kereta Perodua Kancil yang dinaiki sepasang warga tua yang berhenti di persimpangan lampu isyarat.
Pemilik kedai runcit itu yang hanya dikenali Teo, 56, berkata dia terjaga daripada tidur selepas mendengar dentuman kuat sebelum mendapati pintu depan kedainya rosak teruk, manakala sebuah lori tersadai di laluan pejalan kaki.Pemandu mohon maaf

“Pada masa sama, saya melihat seorang lelaki keluar dari lori dengan keadaan terpinga-pinga dan berulang kali memohon maaf berikutan kejadian berkenaan.

“Saya bernasib baik tidak cedera kerana biasanya pada waktu berkenaan akan melakukan senaman ringan di depan kedai runcit.
“Namun, pada hari kejadian saya tidur lambat, menyebabkan tidak bersenam seperti rutin harian,” katanya.

Sementara itu, pemandu lori, Fadzly Omar, 36, berkata dia terpaksa merempuh kedai itu bagi mengelak melanggar Perodua Kancil yang berhenti di hadapannya di persimpangan lampu isyarat.

“Ketika menghampiri persimpangan lampu isyarat itu, secara tiba-tiba brek lori tidak berfungsi menyebabkan lori merempuh tiang kedai bagi mengelak melanggar kereta berkenaan,” katanya.

No comments:

Post a Comment