Search This Blog

Friday, October 25, 2013

Telefon suami sejam sebelum kejadian


Serdang: “Sayang saya lagi tak?” Itu antara perbualan terakhir Norazita Abu Talib, 37, ketika menghubungi suaminya Irwan Kamaruddin, 37, sebelum dia maut sejam kemudian selepas ditembak pengawal keselamatan di AmBank cawangan Jalan USJ Sentral 2, Subang Jaya, dekat sini, petang kelmarin.

Menurut Irwan, arwah menghubunginya pada jam 5.11 petang sebelum mengakhiri perbualan ringkas itu kerana mempunyai tugasan yang masih belum diselesaikan.


Semalam, Harian Metro melaporkan mangsa maut di tempat kejadian selepas cedera parah di muka akibat ditembak dari jarak dekat menggunakan ‘pump gun’ oleh pengawal keselamatan berusia 37 tahun yang berasal dari Sabah.

Dalam kejadian jam 6.18 petang itu, mangsa bersama pengawal berkenaan serta tiga lagi pekerja wanita berada di premis bank untuk membuka sebuah peti kebal dan sebaik pintu peti itu dibuka, pengawal berkenaan terus melepaskan tembakan yang mengenai muka mangsa.


Selepas melepaskan tembakan, pengawal terbabit mengarahkan tiga pekerja wanita itu memasukkan wang ke dalam beg dibawanya.


Irwan berkata, pada pagi kejadian, arwah sempat menghantar anak mereka ke sekolah dan melakukan kerja rumah seperti biasa, namun dia mendapati isterinya tidak banyak bercakap.

“Kebiasaannya, setiap hari isteri saya pulang dari tempat kerjanya dan sampai di rumah sebelum waktu Maghrib. Semalam (kelmarin), kira-kira jam 6.30 petang, saya menghubunginya untuk mengetahui sama ada dia sudah sampai ke rumah atau belum kerana hujan lebat,” katanya.

No comments:

Post a Comment