Search This Blog

Tuesday, October 15, 2013

Tauke bar seks ditahan


Bangkok: Pihak berkuasa semalam berkata mereka menahan pemilik pertunjukan seks yang dikunjungi ikon pop Rihanna dalam serbuan terbaru yang dilakukan hasil maklumat penyanyi itu di Twitter.

Pemilik bar di Pulau Phuket itu didakwa mengadakan persembahan lucah, kata ketua polis tempatan Veera Kerdsirimongkol kepada media.
“Serbuan dilakukan ekoran kunjungan Rihanna.

Pihak berkuasa akan bertindak tegas terhadap pertunjukan yang tidak wajar atau menggunakan haiwan sebagai tarikan liar,” katanya.


Pihak berkuasa pelancongan Thai malu apabila Rihanna menulis di Twitter menekankan mengenai sikap pihak berkuasa negara terbabit yang kurang peka dengan keadaan itu.


“Sama ada saya mabuk malam tadi atau saya lihat wanita Thai menarik burung hidup, dua kura-kura, pisau cukur, melontar damak dan ping pong, semuanya dilakukan dari kemaluannya,” tulis penyanyi itu pada 20 September lalu di Twitter miliknya yang mempunyai 32 juta pengikut.

Bulan lalu, dua lelaki ditahan kerana memiliki spesies dilindungi, kongkang selepas Rihanna memuat turun gambar dirinya bersama haiwan itu pada waktu malam di Phuket ketika konsert jelajahnya, Diamond di seluruh dunia. - AFP

No comments:

Post a Comment