Bapa mangsa bagaimanapun memaafkan perbuatan remaja berkenaan dan menuntut dia dibebaskan sambil berkata dia seperti anak kandungnya.
Dalam kejadian itu, remaja itu mengacu mesingan Kalashnikov ke arah sepupunya di rumah mereka di wilayah Najran, selatan Saudi Najran tanpa menyedari ia berisi peluru.
Tembakan mesingan berkenaan terkena mangsa di kepala.
“Sebelum ditahan, suspek dikatakan histeria dan cuba membunuh diri tetapi dihalang anggota keluarganya,” lapor akhbar Okaz.
Bapa mangsa, Awad Kardam Al Fateeh, dikatakan ke balai polis dan meminta suspek dibebaskan kerana sudah memaafkan perbuatannya. “Al Fateeh dan anggota keluarga berada di balai polis dan menerangkan kejadian itu. “Polis kemudian membebaskan remaja terbabit tetapi akan menahannya semula selepas menjalankan siasatan lanjut,” kata akhbar itu. - AP
No comments:
Post a Comment