Search This Blog

Friday, October 25, 2013

Penyerang dipercayai sakit jiwa


Kuala Lumpur: Dua maut manakala dua lagi parah selepas ditikam seorang lelaki dipercayai mengalami tekanan jiwa dalam kejadian berhampiran Stesen LRT Gombak dan Stesen LRT Taman Melati, di sini, semalam.

Kejadian bermula apabila dua wanita berusia 49 dan 31 tahun iaitu pemilik dan pekerja kedai runcit berhampiran Stesen LRT Gombak ditikam suspek berusia 26 tahun yang juga penghantar rokok.


Selepas itu, suspek memandu van rokok berkenaan sejauh lima kilometer ke Stesen LRT Taman Melati, di sini, lalu merempuh van membawa muatan air mineral.

Suspek kemudian keluar dari van itu sebelum menikam pemandu van berkenaan sebanyak tiga kali menyebabkan mangsa Lee Kah Ghee, 48, mati di tempat kejadian.


Suspek sekali lagi memandu van itu ke Jalan Tumbuhan kira-kira 200 meter dari Stesen LRT Taman Melati. Suspek kemudian melanggar sebuah kereta Toyota Prius dipandu seorang pelajar lelaki Kuan Chun Thai, 25.


Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, pelajar terbabit yang keluar untuk memeriksa kenderaannya itu kemudian ditikam sebanyak tiga kali oleh suspek menggunakan senjata sama. “Pelajar itu juga maut di tempat kejadian,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, di Jalan Tumbuhan, Taman Melati, di sini, semalam.

Khairi berkata, orang ramai yang menyedari kejadian itu berusaha memberkas suspek menyebabkan berlaku pergelutan.


“Suspek berjaya diberkas dan turut mengalami kecederaan akibat pergelutan berkenaan,” katanya.

No comments:

Post a Comment