Search This Blog

Wednesday, October 9, 2013

Pasangan bertengkar disamun 2 lelaki


Kajang: Tindakan sepasang suami isteri bertengkar di tepi lebuh raya berhampiran Taman Impian Ehsan di sini, membawa padah apabila mereka disamun dua lelaki yang kononnya ingin menghulurkan bantuan.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 pagi Ahad lalu, mangsa yang berusia 23 tahun dan isterinya kerugian kira-kira RM5,000 selepas kereta yang dinaiki mereka dilarikan lelaki terbabit bersama dua telefon bimbit.


Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab berkata, dalam kejadian itu, suspek pura-pura datang untuk membantu selepas melihat berlaku pertengkaran antara mangsa dan isterinya.

“Sebaik mereka berdiri di sisi mangsa, seorang suspek mengeluarkan pisau dan mengacukannya ke leher sambil meminta mangsa menyerahkan barangan berharga.


“Seorang lagi suspek memaksa isteri mangsa turun dari kereta yang dinaiki mereka sebelum melarikan kereta itu,” katanya.


Katanya, mangsa dan isterinya hanya menurut arahan suspek kerana bimbang dicederakan.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Pasanganbertengkardisamun2lelaki/Article/index_html#sthash.iFnwEY8Z.dpuf

No comments:

Post a Comment