Search This Blog

Tuesday, October 8, 2013

Nahas: Dua maut, empat cedera

Nahas: Dua maut, empat cederaSuami Santha bersama ahli keluarganya meratapi pemergian mendiang.
KULAIJAYA - Dua maut, manakala empat yang lain cedera dalam kemalangan melibatkan sebuah kereta dan van di Kilometer 51, Jalan Johor Bahru-Air Hitam, berhampiran Estet Kampung Air Manis, dekat sini malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 9.45 malam itu, R Santha, 44, yang duduk di penumpang hadapan dan M Natarajan, 28, duduk di penumpang belakang kereta jenis Proton Iswara meninggal dunia di tempat kejadian.

Pemandu Proton Iswara, K Vegneswaran, 44, cedera ringan dan seorang lagi penumpang di tempat duduk belakang, S Mathiyalagan, 25, kini dirawat di Hospital Sultanah Aminah (HSA) kerana mengalami cedera parah.

Manakala, pemandu van, K Swoba, 45, bersama penumpangnya, K Haran, 19, turut mengalami cedera ringan dalam kejadian terbabit.

Ketua Polis Daerah Kulaijaya, Superitendan Zulkefly Yahya berkata, kejadian berlaku apabila kereta Proton Iswara terbabit yang datang dari arah Air Hitam menuju ke Kulai terbabas ke laluan bertentangan.

“Selepas masuk ke laluan bertentangan, kereta terbabit yang dipandu suami si mati (R Santha) dirempuh van yang datang dari arah Kulai menuju ke Air Hitam.

“Kedua-dua mangsa meninggal (penumpang depan dan belakang kereta) dunia di tempat kejadian. Pemandu kereta cedera ringan, manakala seorang lagi penumpang di belakang kereta terbabit cedera parah dan dihantar ke HSA bagi rawatan lanjut.

“Pemandu van bersama anaknya cuma mengalami cedera ringan,” katanya ketika dihubungi bagi mengesahkan kejadian, di sini semalam.

Zulkefly berkata,  kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment