Search This Blog

Saturday, October 19, 2013

Lori satu tan terbalik

Lori satu tan terbalikAnggota bomba bergegas ke tempat kejadian selepas menerima panggilan berhubung kemalangan itu, malam kelmarin.

REMBAU - Sebuah lori satu tan yang dalam perjalanan pulang selepas menghantar barangan besi di Johor Bahru, terbalik selepas hilang kawalan di Kilometer 242 Lebuhraya Utara - Selatan (arah Utara), dekat sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira 9.50 malam itu, mangsa yang hanya dikenali sebagai Kanna, 30-an, cedera ringan dan dikejarkan ke Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban untuk rawatan.

Sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Rembau diketuai Pegawai Bomba Kanan 2, Abdul Jalil Jasin bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan.

Menurut Abdul Jalil, sebaik tiba di lokasi kejadian, mangsa dikeluarkan oleh kakitangan Plus dan dihantar ke hospital menggunakan ambulans.

"Cermin hadapan lori berkenaan tercampak kira-kira lima meter dari lokasi lori terbalik. Terdapat juga barangan bertaburan di atas lebuhraya ini,” katanya.

Sementara itu, majikan pemandu lori berkenaan, Rafi Hamid, 29, berkata, dia bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan memaklumkan pekerjanya terbabit dalam kemalangan.

“Bagaimanapun, sebaik saya tiba di lokasi, pekerja saya dihantar ke hospital. Lori ini dalam perjalanan pulang dari Johor Baharu ke Kuala Lumpur," katanya.

No comments:

Post a Comment