Search This Blog

Tuesday, October 8, 2013

Lelaki hadapi 5 pertuduhan jenayah seksual

Lelaki hadapi 5 pertuduhan jenayah seksualBekas mekanik, Malek Ridzuan Isroll didakwa di tiga Mahkamah Sesyen berasingan di Ipoh hari ini terhadap lima pertuduhan melibatkan jenayah seksual terhadap empat perempuan pada bulan lepas. - Foto Bernama

IPOH - Seorang bekas mekanik didakwa di tiga Mahkamah Sesyen berasingan di sini hari ini atas lima pertuduhan melakukan jenayah seksual membabitkan empat mangsa, bulan lepas.

Malek Ridzuan Isroll, 27, dari Batu Gajah, yang berdepan dua pertuduhan cuba merogol, satu pertuduhan cuba meliwat serta masing-masing satu pertuduhan merogol dan meliwat, mengaku tidak bersalah.

Bagi pertuduhan pertama, dia didakwa cuba merogol seorang remaja perempuan berusia 15 tahun di tepi jalan tanah adat Mendaling di belakang Kelab Golf Clearwater Sanctuary, Batu Gajah dekat sini pada 9.50 malam 11 September lepas.

Hakim Noor Hayati Mat membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 15 November ini untuk sebutan semula kes itu.

Di mahkamah kendalian Hakim Madihah Harullah, Malek Ridzuan berdepan dua pertuduhan iaitu cuba merogol seorang wanita berumur 30 tahun di kawasan hutan bersebelahan taman burung Kampung Pisang, Batu Gajah pada 9 pagi 28 Sept lepas
dan meliwat seorang gadis berusia 13 tahun di ladang penternakan itik Taman Alam Kinta, Kota Bharu di Gopeng pada 10 pagi 21 September lepas.

Madihah tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 15 November ini untuk sebutan semula kes.

Di mahkamah kendalian Hakim, Yushan Lutfi Mohamed pula, Malek Ridzuan  berdepan dua pertuduhan iaitu merogol dan cuba meliwat seorang gadis berusia 17 tahun di kawasan hutan, Jalan Changkat Mendaling, Batu Gajah pada 9.25 malam 25
September lepas.

Bagi kedua-dua kes, Timbalan Pendakwa Raya, Nurul Hafizah Kamaludin tidak menawarkan jaminan kerana mengikut siasatan polis, tertuduh adalah seorang perogol bersiri.

Beliau juga memaklumkan bahawa Malek Ridzuan akan berdepan empat pertuduhan lain yang tidak melibatkan jenayah seksual membabitkan empat mangsa di Mahkamah Majistret Batu Gajah dan Kampar.

Yushan Lutfi kemudian memutuskan tiada jaminan ditawarkan kepada Malek Ridzuan yang tidak diwakili peguam dan kes itu disebut semula pada 15 November ini. - Bernama

No comments:

Post a Comment