Search This Blog

Friday, October 4, 2013

Lelaki didakwa tembak HussainTOKONG Cina di Lorong Ceylon, Bukit Bintang, Kuala Lumpur yang menjadi tempat pembunuhan Hussain (gambar kecil) pada 29 Julai lalu.


KUALA LUMPUR - Kes pembunuhan berprofil tinggi melibatkan pengasas Kumpulan Perbankan Arab-Malaysia, Hussain Ahmad Najadi dan cubaan membunuh isterinya pada hujung Julai lalu sampai ke kemuncaknya apabila seorang lelaki didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam berhubung kejadian tersebut.
Penarik kereta, Koong Swee Kwan, 44, atau lebih dikenali sebagai Sei Ngan Chai (bermaksud Empat Mata dalam bahasa Kantonis) bagaimanapun tidak membuat sebarang pengakuan ketika kes itu disebut di hadapan Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, Rosmaniar Zainuddin.
Dia didakwa membunuh Hussain, 75, di tempat letak kereta Tokong Cina Kuan Yin, No. 4, Lorong Ceylon, Dang Wangi di sini antara pukul 1.30 petang dan pukul 2 petang 29 Julai lalu. Dia dituduh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1004&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz2giUpBMgV 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment