Search This Blog

Tuesday, October 8, 2013

Kena kurung dalam bilik hotelINILAH hotel tempat seorang pelajar perempuan didakwa dikurung oleh empat lelaki.


JOHOR BAHRU – Seorang pelajar jurusan perhotelan sebuah institut pengajian tinggi swasta di sini terpaksa melalui detik mencemaskan apabila dilarikan dan dikurung di sebuah bilik hotel oleh sekumpulan empat lelaki kira-kira 12 jam sebelum diselamatkan polis kelmarin.
Mengimbau semula kejadian itu, kakak mangsa yang dikenali sebagai Ika, 20-an, memberitahu, insiden tersebut berlaku pada pukul 6 pagi ketika adik perempuannya berumur 20 tahun sedang bersiar-siar dengan menaiki sebuah kereta jenis Perodua Viva di Teluk Danga dengan kawan lelakinya.
Katanya, adiknya yang merupakan anak bongsu daripada tiga beradik pergi ke situ selepas menghadiri sesi temu duga untuk latihan industri di sebuah hotel di pusat bandar pada sebelah petang.
“Ketika berada dekat sebuah kompleks beli-belah terbengkalai di situ, adik saya ternampak sebuah kereta jenis Perodua Myvi dinaiki empat lelaki mengejar sebuah kenderaan lain namun gagal.
“Empat lelaki itu kemudian menahan kereta dinaiki adik dan kawan lelakinya sebelum memecahkan cermin pemandu dan penumpang depan sambil mengacukan parang. Mereka kemudian melarikan adik saya ke sebuah hotel di Masai selepas gagal menemui barangan berharga,” dakwanya ketika dihubungi semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1008&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm#ixzz2h538XBio 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment