Search This Blog

Friday, October 25, 2013

Bunuh angkara tak puas hati


Petaling Jaya: Kes bunuh seorang remaja perempuan yang mayatnya ditemui dalam beg pakaian di tepi Jalan Kebun Nenas 1A/KS7, Klang, Isnin lalu dipercayai berpunca daripada tidak puas hati suspek terhadap mangsa.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, hasil awal laporan bedah siasat tidak menunjukkan tanda-tanda mangsa dirogol sebelum dibunuh.


Bagaimanapun katanya, polis akan meneliti laporan berkenaan dan menunggu arahan daripada pihak mahkamah bagi tindakan selanjutnya.

“Hasil laporan bedah siasat semalam (kelmarin) mendapati mangsa meninggal dunia akibat mengalami kecederaan di kepala dipercayai dipukul menggunakan alat mengangkat berat.


“Siasatan awal juga polis percaya berlaku pergelutan kecil antara suspek dan mangsa sebelum mangsa dibunuh dan dimasukkan ke dalam beg pakaian itu,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya, di sini semalam.


Katanya, hasil pemeriksaan lanjut di rumah suspek, polis menjumpai telefon bimbit milik mangsa.

“Polis akan melakukan siasatan secara terperinci berhubung kejadian ini dan setiap bahan bukti yang dijumpai termasuk laporan bedah siasat akan diteliti lagi,” katanya.


Harian Metro kelmarin melaporkan mangsa Ng Yuk Tim, 15, dilaporkan hilang oleh keluarganya sebelum mayatnya ditemui sekumpulan lima pekerja asing yang sedang mengutip tumbuhan di hutan di Bukit Kemuning.

No comments:

Post a Comment