Search This Blog

Wednesday, October 9, 2013

Bayi 2 bulan mati tersedak susu


BAPA Noor Afreena Dahlia Azri (kanan) ketika menuntut jenazah anaknya di Hospital Serdang, semalam.
KUALA LUMPUR 8 Okt. - Seorang bayi perempuan berusia dua bulan mati selepas dipercayai tersedak susu di rumah pengasuh di Bangi dekat sini pagi ini.
Difahamkan, ketika kejadian pada pukul 8 pagi itu, bayi malang tersebut, Nor Afreena Dahlia Azri dihantar oleh ibunya ke rumah pengasuh dalam keadaan baik.
Tidak lama selepas itu, pengasuh berkenaan dapati bayi tersebut yang dibaringkan dalam keadaan mengiring tidak bergerak lalu cuba membuat bantuan pernafasan (CPR) tetapi gagal.
Pengasuh itu kemudian menghubungi ibu bayi berkenaan dan terus dibawa ke sebuah klinik di Bandar Seri Putra tetapi disahkan telah meninggal dunia.
Difahamkan, bapa mangsa yang berusia 37 tahun bekerja sebagai pegawai bank manakala ibunya, berusia 35 tahun merupakan seorang guru.
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab. Rashid Ab. Wahab ketika dihubungi hari ini mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu.
"Bedah siasat ke atas mayat bayi berkenaan telah selesai dijalankan di Hospital Serdang dan pihak kami dapati tiada sebarang unsur jenayah dalam kejadian tersebut dan kes diklasifikasi sebagai mati mengejut," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20131009/je_02/Bayi-2-bulan-mati-tersedak-susu#ixzz2hBl1VNI8
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment