Search This Blog

Thursday, October 3, 2013

Amukan berdarahShah Alam: Pelanggan sebuah restoran di Jalan Kristal, Seksyen 7, di sini gempar sebaik melihat kelibat seorang lelaki dalam keadaan berlumuran darah ditetak tiba-tiba rebah di kawasan berhampiran kaunter malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 11 malam itu, mangsa berusia 41 tahun cedera di beberapa bahagian badan termasuk leher, bahu, tangan dan jari selepas ditetak seorang lelaki yang juga rakan serumahnya.
Beberapa minit sebelum ditemui rebah, mangsa dikatakan ditetak di rumah sewanya yang terletak di bahagian atas restoran berkenaan.

Selepas ditetak, mangsa terus melarikan diri dan cuba mendapatkan pertolongan orang ramai yang berada di restoran berkenaan sebelum rebah di depan kaunter kerana kecederaan parah di leher.

Foto
UNIT Forensik menjalakan siasatan di tempat kejadian.Sumber berkata, terkejut dengan kehadiran mangsa yang dipenuhi darah, pelanggan restoran berkenaan segera memberikan bantuan kecemasan dan menghubungi polis.


“Tidak lama selepas itu, seorang lelaki berusia 46 tahun muncul di restoran berkenaan sambil membawa parang yang digunakan untuk menetak mangsa sebelum dia ditahan orang ramai dan diserahkan kepada polis,” katanya.

Difahamkan, mangsa dan lelaki berkenaan rakan serumah sejak setahun lalu.

Rakan mangsa yang enggan dikenali berkata, dia hanya mengetahui kejadian yang menimpa mangsa selepas dimaklumkan orang ramai yang berada di restoran berkenaan kira-kira jam 12 tengah malam.

Menurutnya, sebelum tiba di restoran berkenaan, dia ada menghubungi mangsa namun panggilannya tidak berjawab walaupun beberapa kali mencuba.

“Saya dan mangsa sering minum bersama di restoran berhampiran. Namun ketika saya menghubunginya untuk mengajak minum, panggilan tidak dijawab.

“Tanpa menyangka sesuatu yang buruk berlaku, saya terus pergi ke restoran berkenaan untuk bertemunya. Alangkah terkejutnya bila mendapati mangsa parah ditetak dan sudah dikejarkan ke hospital,” katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.

Harian Metro difahamkan mangsa kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang, dan dilaporkan stabil.

Sementara itu, jurucakap polis mengesahkan kejadian itu dan suspek ditahan oleh orang ramai sebelum diserahkan kepada polis bersama sebilah parang yang dipercayai digunakan dalam kejadian itu.

“Suspek berusia 46 tahun kini ditahan untuk siasatan lanjut bagi mengetahui motif kejadian,” katanya.

No comments:

Post a Comment