Search This Blog

Saturday, October 19, 2013

Akaun Facebook palsu: Muhyiddin

PAGOH: Tan Sri Muhyiddin Yassin menafikan kenyataan yang dibuat di dalam satu akaun Facebook palsu mengenai dakwaan adanya keputusan jawatankuasa disiplin UMNO ke atas calon Naib Presiden Datuk Mukhriz Mahathir.
"Saya tidak mengeluarkan kenyataan berkenaan dan akaun Facebook itu bukan milik saya. 
"Saya sudah meminta Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) menyiasat mengenai akaun berkenaan," katanya dalam satu kenyataan ringkas yang dikeluarkan di sini, hari ini. 

Beliau mengulas tindakan tidak bertanggungjawab pihak tertentu yang membuat akaun Facebook palsu atas nama Tansri Muhyiddin Yasin dan memuat naik status "Dukacita dimaklumkan, Datuk Mukhriz bin Tun Mahathir telah disingkirkan dari percalonan Naib Presiden UMNO. Pihak Lembaga Disiplin UMNO telah membuat keputusan bahawa calon didapati telah melanggar etika parti dan secara langsung terlibat dalam penglibatan wang yang besar dan diedarkan pada program khas yang diadakan oleh pihak calon baru-baru ini. Saya berharap pihak Lembaga Disiplin UMNO dapat menyiasat perkara ini secepat mungkin.."
Foto
Muhyiddin menafikan kenyataan yang dibuat di dalam akaun Facebook palsu.

Bagaimanapun, status yang dimuat naik kira-kira jam 8.30 pagi itu tidak mendapat perhatian ramai kerana ramai pengguna Facebook curiga status akaun berkenaan.

No comments:

Post a Comment