Search This Blog

Friday, October 4, 2013

32 murid keracunan makananNOR HIESHAM (kanan) bertanya khabar kepada beberapa murid yang mengalami keracunan makanan di Hospital Sungai Bakap, Nibong Tebal kelmarin.


NIBONG TEBAL - Selepas kejadian keracunan makanan di Kampung Huma, Tanjung Dawai, Sungai Petani, Sabtu lalu yang menyebabkan empat maut akibat makan nasi kenduri, nasib sama menimpa 32 murid Sekolah Kebangsaan Seri Tasek, Simpang Ampat di sini kelmarin.
Mereka yang juga pelajar tahun empat sekolah tersebut mengadu sakit kepala, mengalami cirit-birit dan muntah-muntah setelah menjamah hidangan nasi goreng bersama lauk ayam paprik ketika mengikuti kelas tambahan.
Kesemua murid itu kemudian dikejarkan ke Hospital Sungai Bakap dekat sini pada pukul 8 malam dan disahkan mengalami keracunan makanan.
Seorang mangsa, Nur Arisya Azrin Mohd. Nazri, 10, ketika ditemui berkata, kesemua peserta kelas tambahan anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) dan pihak sekolah itu dihidangkan makan malam pada pukul 6.30 petang memandangkan kelas bermula pada pukul 8 malam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1004&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm#ixzz2giU604pN 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment