Search This Blog

Saturday, October 12, 2013

2 ditembak ada rekod jenayah


Ipoh: Dua daripada tiga suspek yang ditembak mati dalam kejadian berbalas tembakan di berhampiran Pasaraya Mydin Bandar Meru Raya, di sini, pagi kelmarin, dikenal pasti mempunyai rekod jenayah lampau dan dikehendaki polis.

Ketua Polis Perak Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, dua daripada suspek dipercayai terbabit jenayah samun bersenjata, manakala seorang tiada rekod jenayah.


“Semakan lanjut mendapati suspek pertama S Suntheram Pillai, 33, beralamat Jalan Kemaman, Kampung Taram, di sini, mempunyai satu rekod lampau mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan membabitkan samun bersenjata.

“Sementara S R Rangayan, 25, beralamat Lintang Wing Onn, Taman Wing On Ipoh, mempunyai rekod mengikut Seksyen 395/ 397 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun bersenjata dan mengambil wang tunai dalam sebuah lori,” katanya.


Beliau berkata, seorang lagi suspek yang dipercayai pemandu kenderaan, Chan Fook Keong, 26, beralamat Jalan Waja 25/138, Taman Sri Muda, Shah Alam, Selangor, tidak mempunyai rekod jenayah lampau.


“Siasatan lanjut berhubung kejadian itu dijalankan dan usaha mengesan suspek yang melepaskan diri sedang dilakukan ” katanya.

No comments:

Post a Comment