Search This Blog

Sunday, September 29, 2013

Sekeluarga nyaris maut dihempap pokok tumbang

ekeluarga nyaris maut dihempap pokok tumbangTUMPAT - Sekeluarga nyaris maut apabila sebatang pokok kelapa tumbang dan menghempap rumah mereka dalam kejadian ribut di Kampung Mak Neralang, di sini, kelmarin.

Kejadian yang berlaku jam 4 petang itu menyebabkan dapur rumah mangsa, Zaiton Dollah, 37, roboh manakala empat anaknya yang berada di dalam rumah selamat.

Zaiton, yang mempunyai lima anak berkata, ketika kejadian dia tiada di rumah kerana keluar ke kedai bersama anak sulungnya, manakala suaminya, Hanafi Yusof 41, keluar bekerja.

“Empat anak saya yang lain ditinggalkan di rumah, mujur mereka selamat ketika pokok meranapkan dapur rumah saya,” katanya.

Zaiton berkata, menurut cerita anak keduanya, Nor Atikah Shahira, 16, kejadian itu berlaku terlalu pantas apabila dia tiba-tiba terdengar bunyi dentuman kuat.

“Rupa-rupanya bunyi itu datang dari dapur rumah kami yang ranap, waktu itu hujan lebat dan ribut kuat,” katanya.

Walaupun Zaiton terpaksa menanggung kerugian, namun dia bersyukur anak-anaknya selamat kerana mereka empat beradik berada di ruang tamu ketika kejadian itu.

Bencana yang menimpa keluarga Zaiton mendapat perhatian segera Pejabat Adun Pasir Pekan apabila Pembantu Adun Pasir Pekan, Mahmud Che Mat menziarahinya.

No comments:

Post a Comment