Search This Blog

Thursday, September 26, 2013

Nasib malang pencuri ATM


San Francisco: Seorang pencuri yang cuba mencuri wang dari mesin teler automatik (ATM) di sebuah bank di San Francisco semalam ditahan selepas dia menaiki bumbung bangunan berhampiran untuk melarikan diri dan jatuh ke dalam sebuah apartmen.

“Terdapat lubang di bumbung tempat suspek jatuh ketika kami mengarahkannya untuk mengangkat tangan dan menyerah diri,” kata pegawai polis, Sarjan Wilfred Williams.


“Kami bertindak selepas dimaklumkan oleh penggera senyap yang berfungsi di sebuah bank,” katanya dalam satu kenyataan. Menurutnya, suspek seberat 104 kilogram itu, bagaimanapun tidak cedera. Polis berkata, suspek menggunakan tuil besi untuk memecahkan mesin ATM di cawangan Bank Of America di kawasan kejiranan Portola kira-kira jam 3.45 pagi. Lelaki terbabit dapat memasuki bank itu melalui ruang saluran udara yang menyebabkan penggera berbunyi. Polis menyedari kejadian itu ketika suspek cuba melarikan diri, kata ketua balai polis Portola Greg Suhr.

Apabila pihak berkuasa tiba di tempat kejadian, suspek dilihat berada di atas bumbung. Dia terjatuh ke dalam sebuah apartmen ketika ingin menyerah diri. Selepas ditahan dan diperiksa, polis mendapati suspek gagal mengambil wang dari mesin ATM di bank itu. - Agensi

No comments:

Post a Comment