Search This Blog

Sunday, September 29, 2013

Ibu ‘hilang akal’ anak lesap tiba-tiba


Klang: “Sudah banyak kali saya cuba hubunginya menerusi telefon selepas mendapati dia tiada di rumah pada hari kejadian, namun usaha itu gagal apabila telefonnya tidak dapat dihubungi,” kata Khamisah Ahmad, 43.

Khamisah seperti ‘hilang akal’ memikirkan kejadian anak perempuannya Noraddina Lia Zamjare, 20, yang tiba-tiba ‘ghaib’ ketika pulang ke rumah mereka di Taman Meru, dekat sini, pada 17 September lalu.


“Ibu mana tidak bingung apabila anak perempuannya hilang secara tiba-tiba.

“Paling saya hairan ialah punca dia menghilangkan diri sebab kami tiada masalah keluarga yang serius hingga boleh membuatkan dia bertindak sedemikian,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


Menurut Khamsiah, anaknya masih belajar di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) dalam bidang Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) dan bekerja sambilan di sebuah taska berhampiran rumahnya sebagai pembantu pengajar.


“Kali terakhir dia ditemui di taska berkenaan selepas mendapat maklumat daripada rakan sekerjanya. Namun hingga jam 6 petang hari itu, dia masih tidak pulang ke rumah, menyebabkan kami sangat risau keselamatannya,” katanya yang bekerja sebagai guru agama.

Khamsiah berkata, bimbang dengan keadaan itu, dia dan suami membuat laporan polis bagi membantu menjejaki Noraddina.


“Selain membuat laporan polis, kami turut meminta bantuan saudara-mara dan beberapa rakan karib Noraddina. Malah, poster dan gambar dia turut dimuat naik ke dalam ruangan media sosial seperti Facebook dan Twitter.

“Namun sehingga kini usaha itu tidak menunjukkan hasil. Kali terakhir dia keluar dari rumah dengan memandu Proton Wira berwarna hijau, memakai baju blaus berwarna merah jambu manakala tudung dan seluarnya coklat,” katanya.


Sehubungan itu, orang ramai yang ada maklumat mengenai Noraddina boleh menghubungi talian 019-6439794.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/09/29

No comments:

Post a Comment