Search This Blog

Thursday, September 26, 2013

Hanya sempat laram sebulan

Foto
ANGGOTA polis melihat motosikal mangsa yang remuk teruk.
Tanjung Malim: Seorang anggota polis hanya sempat menunggang motosikal berkuasa tinggi yang baru dibelinya kira-kira sebulan, apabila dia menemui ajal dalam keadaan mengerikan akibat kemalangan, malam kelmarin.
Koperal Ramlan Ludin, 37, maut di lokasi kejadian selepas digilis di perut oleh sebuah kereta di Jalan Slim Lama, di sini, kira-kira jam 8.15 malam. Ketua Polis Daerah Tanjung Malim Superintendan Othman Nanyan berkata, ketika kejadian mangsa yang berasal dari Lawas, Sarawak dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kota Malim Prima, di sini.
Menurutnya, mangsa yang menunggang motosikal berkuasa tinggi Yamaha Z800 berlanggar dengan sebuah Proton Waja yang keluar dari arah simpang Taman Malim, di sini.

“Mangsa yang datang dari arah Tanjung Malim tidak sempat mengelak kereta itu yang cuba membuat pusingan U. Rempuhan kuat pada pintu kereta menyebabkan mangsa tercampak ke seberang jalan.


“Mangsa yang tidak sempat bangkit kemudian dirempuh pula sebuah Proton Saga BML. Pelanggaran itu menyebabkan mangsa mati di lokasi kejadian,” katanya.

No comments:

Post a Comment