Search This Blog

Sunday, September 29, 2013

Gadis ke pusat beli-belah hilang


Bukit Mertajam: Sepasang suami isteri bimbang keselamatan anak perempuan mereka, Nurul Nadia Sony, 16, yang tidak pulang ke rumah selepas keluar bertemu rakannya pada 11 September lalu.

Ibunya, Rozita Ismail, 42, berkata, dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang itu, anak kedua daripada lima beradik itu ke tempat kerjanya untuk meminta izin menemui rakannya di pusat beli-belah The Summit, dekat sini.


“Nadia meminta izin daripada saya untuk berjumpa rakan-rakannya dan saya memberi keizinan sebelum dia keluar dengan menaiki motosikal Yamaha Ego hitam milik bapanya dengan nombor pendaftaran PJB 279,” katanya.

Menurutnya, selepas pulang dari kerja jam 7 malam, dia mendapati anaknya belum pulang dan dia bersama suaminya, Sony Musa, 45, ke pusat beli-belah berkenaan untuk mencari anaknya.


“Ketika mencari anak, kami menemui rakan Nurul Nadia yang memaklumkan anak kami sudah pulang ke rumah,” katanya.


Menurutnya, pelbagai usaha sudah dilakukan untuk mengesan anaknya itu termasuk mengedarkan gambarnya di sekitar Bukit Mertajam, Perda dan Penanti namun masih gagal.

Sehubungan itu, Rozita meminta orang ramai yang mengetahui di mana anaknya berada atau mempunyai maklumat melaporkan kepada polis atau menghubunginya di talian 017-4587356.


“Saya merayu kepada orang ramai yang mengetahui di mana anak saya berada agar segera menghubungi saya atau balai polis berhampiran,” katanya yang membuat laporan polis pada 16 September lalu di Balai Polis Kubang Semang.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/09/28

No comments:

Post a Comment