Search This Blog

Sunday, September 29, 2013

Drebar treler roti nyaris maut


Parit Buntar: Seorang pemandu treler nyaris maut apabila kenderaan yang dinaikinya dihempap pokok yang tumbang berhampiran sebuah pasar raya di Jalan Perusahaan, Kawasan Perindustrian di sini, petang kelmarin.

Saksi kejadian, Lee Sin Chew, 45, berkata, dalam kejadian jam 3 petang, dia baru pulang daripada membeli barangan di sebuah pasar raya di sini sebelum mengekori sebuah treler yang membawa muatan roti.


Menurutnya, ketika itu cuaca mendung dan angin bertiup kencang apabila secara tiba-tiba pokok di tepi jalan raya tumbang dan menghempap bumbung treler di depannya.

“Saya segera memberhentikan kenderaan kerana bimbang treler itu terbabas,” katanya.


Menurutnya, sejurus treler itu berhenti, dia segera memeriksa pemandu treler itu dan mendapatinya hanya cedera ringan dan keluar mengikut tingkap di bahagian pemandu.


“Mujurlah tiada kelindan yang menaiki treler itu. Jika tidak, sudah pasti kejadian tidak diingini menimpanya berikutan bahagian tempat penduduk penumpang paling teruk terjejas,” katanya.

Sementara itu, mangsa kejadian hanya ingin dikenali Rajesh berkata, dia dalam perjalanan untuk pulang ke kilang selepas menghantar stok roti kepada pembekal di sekitar kawasan itu.


“Saya terkejut mendapati sebatang pokok tumbang lalu menghempap bahagian bumbung treler. “Dentuman kuat itu menyebabkan saya tergamam dan cuba menyelamatkan diri dengan keluar dari treler. Saya juga bernasib baik kerana tidak mengalami kecederaan teruk,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/09/28

No comments:

Post a Comment