Search This Blog

Sunday, September 29, 2013

8 parah kereta gagal memintas

8 parah kereta gagal memintasAnggota Bomba dan Penyelamat membantu mangsa kemalangan di Jalan Kampung Permatang, Kuala Sungai Baru, semalam. Masjid Tanah: Lapan orang, termasuk enam wanita parah selepas dua kereta yang dinaiki mereka terbabit dalam kemalangan di Jalan Kampung Permatang, Kuala Sungai Baru di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 12.20 tengah hari itu, pemandu PROTON Satria, Mohd Faiz Mustafa, 18, dikatakan cuba memintas sebuah kenderaan di depannya, namun gagal menyebabkan kenderaannya bertembung sebuah kereta sewa dipandu Mohd Rozehan Arifin, 48, dari arah bertentangan.
Kereta dipandu Mohd Faiz dari sebuah kolej swasta di Port Dickson, Negeri Sembilan menghala Telok Mas, Melaka turut dinaiki tiga rakan perempuan berusia 18 tahun manakala kenderaan Mohd Rozehan dalam perjalanan dari pekan Kuala Sungai Baru ke Kuala Linggi, dinaiki isteri, Azlinda Wahab, 37.


Turut berada di dalam kereta Mohd Rozehan, ibu mentuanya, Semah Sampol, 64, dan adik ipar, Azian Wahab, 29.

Patah tangan, kaki 

Mereka yang parah membabitkan patah tangan dan kaki serta kepala manakala yang cedera ringan pada anggota badan dikejarkan ke Hospital Alor Gajah untuk rawatan lanjut.

Azian berkata, ketika kejadian mereka dalam perjalanan pulang ke rumah selepas menghantar ibu berurut.
Katanya, tiba-tiba mereka tersentak apabila mendengar dentuman dan menyedari kenderaan dipandu abang iparnya itu dirempuh sebuah kereta dari arah bertentangan.

“Saya terus menjerit memanggil ibu kerana bimbang dengan keselamatannya.

“Saya juga lihat kakak sudah berlumuran darah dan menyebut mengenai kematian,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Saksi kejadian, Nurkamilia Mohamad, 38, berkata, beliau sedang menunggang motosikal yang jaraknya beberapa meter di belakang PROTON Satria yang kemudian dilihat cuba memintas sebuah kereta di depannya.

No comments:

Post a Comment