Search This Blog

Sunday, August 4, 2013

Pelajar tingkatan 3 mati lemas di Sungai Lembing

KUANTAN 4 Ogos - Seorang pelajar tingkatan tiga ditemui mati lemas di kawasan perkelahan Sungai Lembing di sini tengah hari tadi.
Mangsa Khoo Ming Foong, 15, pelajar Sekolah Menengah Tanah Putih itu dilaporkan lemas selepas cuba mengambil kasut yang dicampak rakannya ke dalam sungai.
Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan, Supritendan Abdul Aziz Ahmad berkata, mangsa bersama 38 ahli Persatuan Kristian Kuantan sedang mengikuti program riadah di kawasan berkenaan.
"Rombongan itu tiba sejak semalam. Ketika kejadian, mangsa tidak mandi dan hanya berjalan di tebing sungai. Salah seorang rakannya dikatakan mencampakkan kasut kepada mangsa dan kasut itu terjatuh ke dalam sungai.
"Mangsa yang mahu mengambil kasut itu turut terjatuh ke dalam sungai," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
Abdul Aziz berkata, rakan-rakan mangsa kemudiannya bertindak mencari mangsa yang tenggelam di dasar sungai.
"Mangsa ditemui kira-kira 15 minit kemudian dan pihak klinik yang tiba di tempat kejadian mengesahkan mangsa telah mati akibat lemas," katanya.
Mayat mangsa dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk bedah siasat. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130804/je_07/Pelajar--tingkatan-3-mati-lemas-di-Sungai-Lembing#ixzz2b0iRgXuO
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment