Search This Blog

Friday, August 2, 2013

Mati tertembak senapang sendiri
SUNGAI SIPUT - Seorang warga emas maut tertembak diri sendiri daripada senapang miliknya  di Kampung Orang Asli Jalong, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 1.30 petang itu, warga emas masyarakt Orang Asli, Tana Busu Idan, 62, maut setelah tembakan tersebut terkena tepat ke bahagian bawah dadanya.

Sinar Harian difahamkan ketika kejadian penduduk kampung berkenaan terkejut apabila mendengar satu letupan kuat berhampiran kediaman mereka.

Salah seorang penduduk bergegas keluar dan mendapati mangsa sudah terbaring dan berlumuran darah.

Mangsa yang maut di tempat kejadian dihantar ke Hospital Sungai Siput sebelum dibawa untuk bedah siasat di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sungai Siput, Superintendan Azman Salim ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian tersebut.

Hasil siasatan awal polis mendapati mangsa dipercayai membunuh diri dan tekanan perasaan mungkin menjadi punca mangsa bertindak sedemikian.

“Hasil maklumat yang kami peroleh, mangsa sebelum ini kerap menjalani rawatan di hospital. Mangsa juga dikatakan sering berada dalam keadaan tertekan sebelum ini.

“Polis akan menyiasat laporan berkenaan senjata yang digunakan mangsa dan keadaan mangsa bagi memastikan motif sebenar kejadian,” katanya.

No comments:

Post a Comment