Search This Blog

Sunday, August 4, 2013

Lemas dihempap jengkaut


Kuala Krai: Selepas hampir 21 jam, mayat seorang pengendali jengkaut yang lemas selepas dihempap kenderaan itu ditemui di dalam Sungai Lebir, Kampung Tualang, di sini, kira-kira jam 6 petang kelmarin.

Mayat Tan Kim Yong, 51, berasal dari Kluang, Johor yang bekerja di sebuah lombong bijih besi di kampung berkenaan, ditemui jam 2.44 petang dan dibawa ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarganya.


Kejadian berlaku ketika mangsa memindahkan generator berenjin diesel untuk disewakan kepada seseorang, namun tanah di tebing sungai itu mendap, menyebabkan jentolak dipandunya terjunam ke sungai.

Usaha mencari dan menyelamat membabitkan 31 anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Balai Kuala Krai diketuai Ketua Zon Machang Tuan Che Rosli Che Sulaiman, Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) serta 10 penyelam jabatan bomba dilakukan namun dihentikan jam 12 tengah malam kelmarin dan disambung semula jam 8 pagi semalam.


Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Krai Deputi Superintendan Nuraddin Din Wahab ketika dihubungi mengesahkan pihaknya laporan kejadian itu.

No comments:

Post a Comment