Search This Blog

Friday, August 2, 2013

Ibu 4 anak bebas


Ibu 4 anak bebas


Ibu 4 anak bebas Ramlah berbincang dengan peguamnya di luar mahkamah selepas keputusan dibacakan di Mahkamah Majistret, semalam.

KUALA TERENGGANU - Seorang ibu empat anak lega dibebaskan dan dilepaskan selepas didapati tidak bersalah menipu seorang tukang masak, dua tahun lalu oleh Mahkamah Majistret, di sini, semalam.

Majistret Noradila Ab Latiff membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pembelaan berjaya membuktikan prima facie kes berkenaan.

Ramlah Jusoh, 49, dari Kampung Buluh Gading, Manir, di sini, didapati tidak bersalah menipu mangsa, Nor’Aizan Endot, 50, dengan memperdayakannya untuk meminjamkan seutas gelang tangan emas milik mangsa dengan alasan dijadikan contoh membuat gelang tangan emas baru, pada 6 Oktober 2011, jam 9.30 hingga 11 malam di Kampung Teluk Pasu, Manir.

Ramlah juga didapati tidak bersalah telah menyerahkan seutas rantai emas dan enam utas gelang tangan emas disyaki palsu sebagai cagaran, dan dengan itu mendorong mangsa menyerahkan seutas gelang tangan emas miliknya kepada Ramlah untuk dipinjamkan, yang mana mangsa tidak akan menyerahkan gelang tangan itu sekiranya tidak diperdayakan demikian.

Pendakwaan tersebut dikendalikan Pegawai Pendakwa, Inspektor L Rathna, manakala Ramlah pula diwakili oleh peguam bela, Mohd Hayatuddin Mohamad.

No comments:

Post a Comment