Search This Blog

Friday, July 26, 2013

Warga asing dipenjara lapan tahun


 
Shah Alam: Seorang warga Bangladesh dihukum penjara lapan tahun dan 13 sebatan oleh Mahkamah Tinggi di sini, semalam, selepas mengaku bersalah memiliki 400 pil Eramin 5, di Kampung Melayu Subang, di sini, tahun lalu.

Hakim Datuk Ahmadi Asnawi memerintahkan Sohal Heron, 29, menjalani hukuman itu bermula daripada tarikh tertuduh ditangkap iaitu pada 16 September 2012.
Ketika membacakan penghakimannya, Ahmadi berkata, Sohal patut berterima kasih kepada mahkamah kerana menawarkan pertuduhan pilihan iaitu daripada pertuduhan mengedar dadah kepada memiliki.

Patut dihukum lebih berat

“Kesalahan yang kamu lakukan adalah berat dan kamu patut memikirkan keluarga di kampung sebelum melakukan perbuatan ini.

“Mahkamah juga berpendapat kamu sepatutnya dikenakan hukuman berat,” katanya.

Sohal mengaku bersalah terhadap pertuduhan mengikut Seksyen 39 A (2) Akta Dadah Berbahaya 1952, memiliki 400 biji pil Eramin 5 seberat 18.8 gram, di Lot 3373 Jalan Tembusu, Kampung Melayu Subang, dekat sini, jam 12.05 tengah hari, 16 September 2012.
Lelaki itu dalam rayuannya, berkata dia anak tunggal dan menanggung keluarga di Bangladesh dan mahu kembali ke negara asal.

No comments:

Post a Comment