Search This Blog

Thursday, July 4, 2013

Tak mengaku salah ragut mangsaAYER KEROH - Seorang penganggur dituduh di Mahkamah Sesyen semalam kerana meragut hingga menyebabkan kecederaan mangsa di Banda Hilir, bulan lalu.

Tertuduh, P Daniel, 26, dari Kluang, Johor bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas pertuduhan yang didakwa ke atasnya di hadapan Hakim, Ahmad Sazali Omar.

Berdasarkan pertuduhan, Daniel didakwa melakukan rompakan ke atas harta kepunyaan K Thivagar, 16, iaitu wang tunai RM135 dan dua telefon bimbit jenis Nokia dan CSL dengan menggunakan pemutar skru sehingga menyebabkan kecederaan.

Dia melakukan kesalahan itu di hadapan Pasar Wilayah, Jalan Tamby Abdullah, Banda Hilir kira-kira jam 11.50 malam pada 22 Jun 2013.

Dia didakwa mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membolehkan dihukum penjara sehingga tujuh 20 tahun dan denda jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Nurfarhana Ahmad ketika pendakwaan meminta mahkamah memberikan jaminan RM10,000 terhadap tertuduh.

Bagaimanapun, Daniel merayu wang jaminan itu dikurangkan kerana dia perlu menanggung ibu dan bapanya selain isterinya yang sedang mengandung.

Namun, Ahmad Sazali mengekalkan ikat jamin RM10,000 terhadap tertuduh yang ditangkap ketika melakukan jenayah tersebut.

No comments:

Post a Comment