Search This Blog

Saturday, July 13, 2013

Penunggang maut dihempap pokok petaiKOTA TINGGI - Seorang penunggang motosikal maut dihempap sebatang pokok petai dalam kejadian di Kilometer 26.2 Jalan Johor Baharu-Mersing berhampiran Pusat Latihan Tentera Darat (Pulada) hari ini.  

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Superintenden Mohd Noor Rasid berkata dalam insiden pada 2.05 petang itu, Mohd Faizul Paat@Saat, 38, dari Kampung Lukut meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.
   
"Ketika kejadian, Mohd Faizul yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dalam perjalanan pulang dari tempat kerja dari arah Johor Baharu ke Kota Tinggi," katanya.
   
Beliau berkata pokok petai berkenaan turut menghempap sebuah lori yang lalum di jalan sama, bagaimanapun, pemandunya selamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.
   
Mohd Noor berkata jenazah Mohd Faizul dibawa ke Hospital Kota Tinggi sebelum dituntut warisnya untuk dikebumi di Tanah Perkuburan Islam Kampung Lukut malam ini.
   
Sementara itu, isteri Mohd Faizul, Zaradian Zakaria, 32, yang ditemui di Unit Forensik hospital berkenaan berkata suaminya kelihatan ceria ketika hendak keluar bekerja pagi tadi.
   
Mohd Faizul meninggalkan tiga anak, Nurin Irdina, 7, Mohd Naqiuddin, 6, dan Nabila Husna, 15 bulan. - Bernama

No comments:

Post a Comment