Search This Blog

Wednesday, July 17, 2013

Patah kaki kejar pencuri

Patah kaki kejar pencuri
Ikhsnan patah kaki kanan sehingga terpaksa dihantar ke hospital setelah tersadung bonggol jalan raya ketika mengejar pencuri dalam kejadian tersebut.
PETALING JAYA - Seorang lelaki patah kaki kanan setelah mengejar pencuri yang memasuki kawasan Sekolah Menengah Damansara Damai, awal pagi semalam.

Mangsa, Mohd Ikhsnan Mohd Din, 43, berkata, ketika kejadian dia bersama beberapa rakannya sedang berbual di kabin rukun tetangga sebelum menyedari kelibat seorang individu yang berlegar-legar di kawasan sekolah berkenaan kira-kira jam 2.30 pagi.

“Saya dan rakan yang sedang berborak pada waktu itu mula merasa pelik memandangkan individu itu dilihat amat mencurigakan dan kami mengambil keputusan untuk pergi melihat dengan lebih dekat,” katanya.

Menurutnya, suspek terbabit dilihat terkejut dan cuba melarikan diri setelah kehadirannya disedari penduduk.

“Saya kemudian bergegas mengejar suspek itu setelah mendapati dia cuba untuk mencuri besi yang terdapat di dalam sekolah itu,” katanya.

Namun begitu katanya, kaki kananya tersadung pada bonggol jalan sewaktu mengejar suspek berkenaan.

"Saya tidak menyedari kewujudan bonggol itu menyebabkan saya terjatuh sehingga kaki kanan saya patah, malah suspek terbabit berjaya melarikan diri,” katanya.

Mohd Ikhsnan berkata, dia kemudian di hantar ke Hospital Sungai Buloh kira-kira jam 3 pagi oleh rakannya bagi menerima rawatan susulan.

"Doktor mengesahkan kaki saya patah dan saya harus menjalani pembedahan kecil disebabkan oleh kecederaan yang dialami tersebut,” katanya.

Menurutnya, pihaknya masih belum membuat sebarang laporan polis berhubung kejadian itu memandangkan perlu menjalani rawatan di hospital terlebih dahulu, namun dia bersyukur memandangkan kecederaan yang dialaminya tidak begitu serius.

No comments:

Post a Comment