Search This Blog

Saturday, June 1, 2013

Tiga kenderaan terbakar dalam terowong


Bangkok: Tiga kenderaan terbakar dalam nahas membabitkan enam kenderaan yang menyekat sebuah terowong di Jalan Ratchadapisek awal pagi semalam, mencederakan tiga orang dan menyebabkan kesesakan jalan yang teruk.

Polis dan petugas penyelamat melaporkan mereka dihubungi selepas berlaku nahas di terowong Huay Khwang kira-kira jam 4.30 pagi. Apabila tiba di tempat kejadian, sebuah trak enam roda dan trak pikap sudah terbakar sebelum api merebak ke sebuah teksi. Ketika api merebak, berlaku beberapa letupan. Petugas penyelamat mengambil masa 30 minit untuk memadamkan kebakaran. Tiga kenderaan rentung dan tiga orang cedera akibat nahas itu.


Saksi memberitahu polis, nahas berlaku ketika hujan lebat apabila trak terbabit memasuki terowong dan berlanggar dengan teksi menyekat kedua-dua laluan dalam terowong berkenaan. Kemudian sebuah trak pikap dan sebuah lagi teksi merempuh teksi pertama menyebabkan kebakaran. Nahas mengakibatkan kesesakan teruk di kawasan itu sementara polis mengambil masa tiga jam untuk mengalihkan keenam-enam kenderaan berkenaan. - Bangkok Post

No comments:

Post a Comment