Search This Blog

Friday, May 24, 2013

Terhumban dalam parit


Bagan Serai: “Saya sangka akan mati sejurus motosikal yang saya tunggang terbabas ke dalam parit,” kata seorang mangsa kemalangan, Zainal Abu Bakar, 36, yang terselamat apabila motosikal ditunggangnya bergesel dengan sebuah kereta di Jalan Siakap, di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian jam 11.56 pagi itu, mangsa terselamat apabila merangkak keluar dari parit berkenaan sebelum diselamatkan anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) Daerah Kerian.


Difahamkan, kemalangan berlaku sejurus motosikal ditunggang mangsa bergesel dengan kereta Proton Wira menyebabkan mangsa hilang kawalan dan terbabas.

“Saya terpaksa menekan brek secara mengejut sebaaik kereta Proton Wira memotong secara melulu dari arah bertentangan dan masuk ke laluan saya.


“Tindakan saya menghentikan motosikal secara mengejut itu menyebabkan motosikal saya hilang kawalan dan merempuh penghadang jalan. Saya kemudian terhumban ke dalam parit berkenaan,” katanya yang hanya mengalami kecederaan ringan di kepala dan tangan kiri.


Sementara itu, Pegawai bahagian Operasi dan Latihan JPAM Kerian B Sugumaran berkata, dia tidak percaya apabila mendapati mangsa terselamat tanpa mengalami kecederaan serius berikutan motosikal ditunggang mangsa rosak teruk.

“Dia dihantar ke Klinik Kesihatan Bagan Serai untuk rawatan lanjut dengan menggunakan ambulans JPAM,” katanya.

No comments:

Post a Comment