Search This Blog

Thursday, May 23, 2013

Tak sanggup lihat jenazah

Foto
BAS persiaran yang terbabit kemalangan, semalam.

Oleh Muhamaad Razis Ismail dan Azlan Hafeedz
Foto
AHLI keluarga mengangkat jenazah Fatin Nabila untuk disembahyangkan.

Tanah Merah: “Saya hanya mampu menangis dalam kereta dan tidak sanggup melihat keadaan adik yang sudah tidak bernyawa,” kata Fatin Nazira Mazelan, 18, kakak kembar Fatin Nabila, 18, antara tiga mangsa yang maut dalam kemalangan membabitkan dua kereta dan sebuah bas persiaran di Kilometer 3, Jalan Ismail Petra, berhampiran Depoh Tahanan Imigresen, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah malam itu, Fatin Nabila yang menaiki Nissan Sunny dipandu rakannya, Mohd Zaki Ibrahim, 22, bergesel dengan Proton Saga dipandu seorang lagi rakan mereka, Mohd Faiz Adnan, 20.


Akibat geselan itu menyebabkan kereta dipandu Mohd Zaki gagal dikawal sebelum merempuh belakang sebuah bas yang diletakkan di tepi jalan manakala kereta dipandu Mohd Faiz terbabas dalam longkang dengan keempat-empat tayar ke atas.

Fatin Nabila dari Alor Pasir dan Mohd Zaki dari Kampung Kubang Rusa, dekat sini, maut di tempat kejadian akibat parah di kepala dan badan sebelum mayat mereka dibawa ke Hospital Tanah Merah (HTM) untuk bedah siasat.Mohd Faiz dari Kampung Bukit Mas, dekat sini, meninggal dunia di HTM jam 5 pagi semalam. Jenazah semua mangsa dikebumikan, petang semalam.

No comments:

Post a Comment