Search This Blog

Thursday, May 23, 2013

‘Saya bagai dipukau’Kuala Lumpur: “Saya seperti dipukau apabila sukar bangun daripada tidur. Ketika itu saya dalam separuh sedar dan boleh mendengar ada orang lain berada di ruang tamu tetapi saya tidak mampu bangun,” kata penyanyi, Aweera mengalami kejadian pecah rumah di rumahnya di sini, kelmarin.

Menurutnya, kejadian itu berlaku jam 9 pagi ketika dia masih berada dalam bilik seorang diri. Dia pada mula mengesyaki sesuatu apabila pintu depan rumahnya diketuk seseorang.


“Ketika pintu diketuk berulang kali, saya buat tidak tahu. Sebaliknya, apabila saya terjaga semula jam 2 petang saya dapati pintu depan sudah terbuka manakala kunci mangga hilang,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Aweera atau nama sebenar, Nasharul Aweera Norhissham berkata, dia bersyukur kerana tidak dicederakan, tetapi hanya kehilangan TV 32 inci dan set permainan Playstation 3 yang baru dibeli seminggu lalu dan kerugian dianggarkan semuanya, RM2,000.


Katanya, dia yang tinggal di flat Seksyen 16, Shah Alam mengesyaki perbuatan pecah rumah itu dilakukan penagih dadah kerana gitarnya yang diletakkan di ruang tamu masih ada.


“Saya baru pindah di kawasan ini sejak tiga bulan lalu dan tinggal seorang diri. Sebelum ini, saya ada dengar banyak kes kecurian motosikal berlaku di kawasan ini tetapi saya tidak sangka rumah saya pula dipecah masuk,” katanya.

Susulan kejadian itu, Aweera yang popular menerusi lagu Andaiku Bercinta Lagi bersama kumpulan Mojo tampil membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 15, Shah Alam.

No comments:

Post a Comment